RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Вчені назвали новий лякаючий симптом коронавірусу

Нові дослідження коронавірусу COVID-19 дозволили вченим виявити черговий симптом захворювання у людини, який раніше був характерним лише для тварин - дзвін у вухах, який може призводити до тимчасової або навіть постійної втрати слуху.

Про це йдеться в матеріалі видання BGR.

Так, ще влітку вчені з Великобританії фіксували випадки прояву цього симптому у хворих COVID-19. Вони підготували дослідження з докладним описом доповненої проблематики захворювання.

Зокрема, подібний симптом описувала 42-річна Мередіт Харрелл

"Це було схоже на те, якщо б хтось клацнув вимикачем", - розповіла вона про раптову втрату слуху у правому вусі, яким чула дзвін раніше.

Через тиждень у жінки було виявлено COVID-19, при цьому ніяких інших симптомів у неї не було.

Також в дослідженні йдеться про випадок втрати 80% слуху на одне вухо у зараженого на коронавірус 23-річного студента. При цьому у нього був жар, головний біль і втома. Лікарі прописали йому стероїди, це допомогло, проте шум у вухах не зник.

В даний момент лікарі до кінця не з'ясували, як вірус впливає на внутрішнє вухо, однак вказують на подібність цього симптому до менінгіту. Згідно гіпотезам дослідників, проблема може бути в погіршеному згортанні крові - кровообіг у внутрішньому вусі порушується, а людина при цьому повністю або частково втрачає слух.

"Капіляри у внутрішньому вусі - найменші в людському тілі, тому їх нескладно заблокувати", - зауважив співавтор більш раннього дослідження коронавірусу з Великобританії Кевін Манро.

Як повідомляв "Апостроф", раніше дослідники Королівського коледжу Лондона назвали вісім нестандартних симптомів коронавірусу, які проявляються у пацієнтів.