RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

​Вчені знайшли сліди дівчини з дитиною, залишені 13 тис. років тому - її таємниця вразила: фото

Вчені виявили скам'янілі сліди дівчини, яка несла дитину на руках і тікала від небезпеки 13 тисяч років тому.

Про це повідомляє Daily Mail.

Малі сліди належали жінці, або хлопцю-підлітку з 2-річною дитиною на руках. Вони були залишені в Нью-Мексико близько мулистої річки. Вчені дізналися, що там мешкали хижі тварини. Зокрема, шаблезубі кішки, вовки, бізони, верблюди.

Так людина з дитиною пройшла більш ніж 1,5 кілометра, усвідомлюючи небезпеку і не відхиляючись від прямого шляху. Дослідження показує, що людський шлях пізніше перетнули мамонт і великий лінивець.

"Земля була вологою і слизькою від бруду, і вони йшли зі швидкістю, яка була б стомлюючою", - відзначили професор Метью Роберт Беннет і професор Саллі Крістін Рейнольдс з Борнмутського університету.

Вчені знали, що людина дуже поспішала, набираючи більший темп. Вона знала, що ця місцевість небезпечна.

На більшості шляху видно тільки сліди дорослої людини. Але на деяких ділянках є і маленькі сліди. Простежити повний відрізок шляху дослідникам не вдалося.

Вчені відзначають, що це найдовший з коли-небудь виявлених слідів ранньої людини.

Як повідомляв "Апостроф", в Китаї 5-річний хлопчик в селі у свого дідуся виявив сліди динозаврів на камені. Хоча їх бачили багато жителів села раніше і вважали місцевою особливістю, тільки юний вчений зумів їх правильно ідентифікувати і розгадати загадку їх походження.