RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Археологи розкопали римську віллу, яка проливає світло на завоювання Британії: фото

Археологи виявили на північному сході Уельсу залишки римської вілли, дослідження якої змінює існуючі уявлення про ті часи.

Як пише Еxpress, розкопки, після дистанційного обстеження за допомогою супутникових спостережень, провели експерти з Музею Рексхем, Університету Честера і Археологічної служби Заходу.

Вони виявили залишки кількох кам'яних і черепичних споруд, що оточували двір і артефакти, які стосуються періоду з першого по четверте століття, що збіглося з приходом римлян в 43 році нашої ери. Просуваючись, вони будували вілли, більшість з яких використовувалися як фермерські господарства.

Однак деякі вілли відрізнялися більш грандіозним дизайном, і команда вважає, що остання знахідка - одна з них.

"Це захоплююче відкриття потенційно змінює наше розуміння північно-східного Уельсу після римського завоювання. Попередні інтерпретації припускають, що більшість людей в цій області жили або в поселеннях, пов'язаних з римськими військовими об'єктами, або в досить простих садибах ... Дослідження вілли ставить під сумнів цю думку", - зазначила доктор Керолайн Падні, старший викладач археології Честерського університету.

Як повідомляв "Апостроф", раніше французький замок Вертей, що належить знаменитому дворянському роду Ларошфуко, виставили на продаж за $3,3 млн. Історія шато сходить до XI століття, і понад 1000 років воно належало сім'ї, нащадок якої не може підтримувати його в належному вигляді.