RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Археологи знайшли мусульманський некрополь з сотнями стародавніх гробниць: фото унікальної знахідки

На північному сході Іспанії, недалеко від міста Сарагоса, археологи з Університету Країни Басків розкопали понад 400 гробниць стародавнього ісламського некрополя.

Про це повідомляє CNN, опублікувавши фото з місця розкопок.

Перші розкопки ісламського некрополя в місті Таусте було проведено ще в 2010 році. Тоді було виявлено поховання, розташовані, як мінімум, на двох рівнях.

Як повідомила археолог Ева Хіменес, цього року було знайдено понад 400 гробниць після того, як місцева влада розпорядилася провести великі розкопки в цьому районі.

Директор Антропологічної обсерваторії ісламського некрополя Таусте Піна Пардос зауважила, що всы скелети були поховані згідно з ісламськими звичаями і звернені на південний схід в сторону Мекки.

За словами дослідників з Університету Країни Басків, мусульманське панування в Таусте в традиційних письмових джерелах вважалося "випадковим і навіть неіснуючим". Однак, цей район, очевидно, був домом для великої ісламської громади.

Відомо, що арабські війська вторглися на Піренейський півострів і почали його завоювання до 711 році. Вони залишалися там протягом наступних семи століть до 1492 року, коли територія була повністю відвойована християнами.

Як повідомляв "Апостроф", в Єгипті в районі порту Береніс на Червоному морі вчені виявили незвичайні поховання віком 2000 років. Археологи знайшли кладовище домашніх тварин, де мавпи поховані як сплячі діти.