RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вчені знайшли останки зубастої птиці, що жила 68 млн років тому - її вигляд вражає: фото

Вчені знайшли останки зубастої птиці, яка літала 68 мільйонів років тому на Мадагаскарі, і відтворили її вигляд.

Про це повідомляє Daily Mail.

Птах Falcatakely з великим дзьобом, який був схожий на дзьоб тукана, мав небагато зубів. Дослідники знайшли один доказ її існування - скам'янілість (тонкі кістки черепа і зуб). Завдяки їм вони змогли створити 3D-модель птиці.

У той час, коли цей птах був живий, на Мадагаскарі жило багато химерних тварин. Тоді він був посушливим. Його клімат і ізоляція означали, що незвичайна птах жив поруч з крокодилом, що живилися рослинами, і схожими на борсука ссавцями під назвою Adalatherium.

Деякі сучасні птахи, такі як тукани і птахи-носороги, успадкували дуже схожі серпоподібні дзьоби через десятки мільйонів років після Falcatakely, що є прикладом конвергентної еволюції.

"Дивно, що ці лінії сходяться в одній і тій же базовій анатомії, незважаючи на дуже віддалену спорідненість", - сказав доктор Райан Феліче, експерт з анатомії птахів, динозаврів і людини.

Як повідомляв "Апостроф", в Монтані (CША) виявили останки двох динозаврів Triceratops horridus і Tyrannosaurus rex, які померли понад 67 мільйонів років тому і були поховані разом в одній могилі, на них були бойові шрами.