RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

SpaceX запустила на МКС оновлений вантажний корабель: відео

Компанія SpaceX вперше запустила оновлену вантажну версію корабля Dragon, за допомогою якого планується доставити до МКС корисні вантажі.

Про це вже повідомила агенція NASA.

Зазначається, що запуск корабля відбувся сьогодні, 6 грудня.

Сьогоднішній запуск став 21-ю місією для надсучасних кораблів Dragon, розроблених компанією SpaceX. Корабль стартував об 11:17 за місцевим часом з майданчика, який розташований у Флориді.

Оновлена версія Dragon має прибути до МКС вже завтра, 7 грудня, близько 20:30 за київським часом. На космічній станції він "затримається" приблизно на місяць.

У NASA додали, що оновлений Dragon має вдвічі більше шафок для зберігання наукових та дослідних зразків, які через деякий час можуть транспортувати на Землю. Корабель від SpaceX може зберігати корисне навантаження впродовж усього часу перебування на МКС в якості додатку до лабораторії на станції.

Під час 21-ї місії корабель доставить на МКС 2972 кг корисних вантажів, серед яких: приладдя для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, екіпірування для виходу у відкритий космос, апаратуру та комп'ютерні ресурси. Також вчені хочуть доставити на станцію матеріали для досліджень бактерій та грибків проєкту BioAsteroid та матеріали досліджень змін клітин серцево-судинної системи в умовах невагомості (програма Cardinal Heart).

Раніше ми розповідали, що китайці виконали успішну місію на Місяць і доставлять на Землю важливий вантаж.