RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Вчених спантеличили скелети стародавніх "Ромео і Джульєтти" - пара померла понад 3 тисячі років тому: фото

В Ізраїлі археологи знайшли скелети двох людей, чоловіка і жінки, які були поховані у романтичній позі.

Про це повідомляє Live Science.

Пара "Ромео і Джульєтта" померла більше 3000 років тому. Вчені вважають, що вони померли одночасно, хоча причину цього не встановили.

"Дуже і дуже рідко можна зустріти таку пару", - сказав Рамі Арав, директор проекту Bethsaida і професор релігієзнавства в Університеті Небраски в Омасі.

Після аналізу вчені встановили, що чоловік помер в пізньому підлітковому віці, а жінка - в підлітковому або десятирічному віці.

"Судячи з усього, вони померли одночасно, або, принаймні, були поховані в один і той же час, перш ніж їх тіла розклалися. На скелетах не виявлено ніяких слідів травм. Ми поняття не маємо, чому вони загинули", - сказав Арав.

Незважаючи на інтимне положення пари при похованні, археологи не можуть бути впевнені, що вони були романтичною парою. Тіла лежать в позі обійм, можливо, їх так хтось поклав, може бути, тому що знали їх історію.

На місці поховання не знайшли підношень і предметів. Тому неможливо визначити, чи належала пара до членів еліти, або була зі скромного походження.

Археологи хотіли б отримати ДНК зі скелетів пари, щоб дізнатися про них більше, але прямо зараз у них немає на це коштів.

Як повідомляв "Апостроф", британські вчені змогли розгадати таємницю могили жінки аристократичного походження, яка була похована в Лондоні більше 16 століть тому.