RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Археологи знайшли могилу султана, який тричі розбив війська хрестоносців: фото

У турецькому місті Діярбакир археологи виявили могили сельджукского султана Килич-Арслана I і його дочки Саїді Хатун.

Про це пише Daily Sabah.

Польові роботи проводила команда археологів з Університету Діклі.

"Раніше ми не могли визначити точне місце розташування могили, але знали, що вона знаходиться десь в районі Сильван. Виявлення цієї могили проллє нове світло на історичні події цього регіону", - зазначив ректор Університету Діклі Мехмет Каракоч.

У пошуках могили султана археологи розкопали площу близько 35 квадратних метрів. Вони виявили поховання на глибині близько двох метрів.

Килич-Арслан I був сельджукским правителем султанату Рум, заснованого 1092 року Сулейманом ібн Кутулмішем. Останнього на троні і змінив Килич-Арслан I. Він був не тільки другим анатолійським султаном сельджуків, а й першим мусульманським полководцем, які билися проти хрестоносців.

У 1101 році його військо по черзі в трьох битвах розбило три новоприбулих християнських війська. Саме після тих поразок хрестоносці змінили шлях для проходу в Палестину, минаючи султанат.

Як повідомляв "Апостроф", в анексованому Росією кримському місті Керч археологічна експедиція Інституту історії матеріальної культури РАН виявила поховання періоду еллінізму.