RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Ізраїлі незвичайну "статую Христа": фото

В Ізраїлі археологи виявили дивовижну мармурову статую барана (агнця), що датується 6-7 століттями нашої ери, яка символічно зображує Ісуса Христа.

Про це повідомляє британське видання Еxpress.

Експерти з археології з Управління старожитностей Ізраїлю (IAA) виявили мармурову статую під час розкопок в національному парку Кесарії-Харбор. Це місце розташоване на вершині стародавнього міста, яке раніше називалося Кесарія Приморська або Кесарія Палестинська, на південний схід від Назарета - міста, в якому жили святий Йосип і Діва Марія, земні батьки Ісуса Христа.

Скульптурне зображення Агнця, який в значенні жертовного ягняти є одним із символів Христа, виявлено біля руїн церкви візантійської епохи. Археологи припустили, що мармуровий баран, ймовірно, був однією з її прикрас.

"У стародавньому християнстві Ісуса не зображували як особистість. Замість цього використовувалися символи, одним з яких був баран. Це може бути випадковістю, але статую було виявлено напередодні Різдва", - зауважив з цього приводу доктор Пітер Гендельман з Ізраїльського управління старожитностями.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ізраїльські археологи точно відтворили покриття підлоги стародавнього храму в Єрусалимі, якою понад 2 тисяч років тому ходив Ісус Христос.