RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Археологи розкрили страшну таємницю конкістадорів - знахідка на місці боїв шокує: фото

Археологи Мексики дійшли висновку, що конкістадори приносили в жертву і з'їдали людей, серед яких були жінки і маленькі діти.

Про це пише The Guardian, посилаючись на результати багаторічних розкопок в місті Текоаке, опублікованих Національним інститутом антропології та історії Мексики.

Нове дослідження припускає, що іспанські конкістадори зарізали більше десятка жінок і дітей в союзному ацтекам місті, де жителі принесли в жертву і з'їли загін іспанців, яких вони захопили за кілька місяців до цього.

Конвой іспанців і союзників був ритуально принесений в жертву в 1520 році в Текоаке - "місці, де вони їх з'їли". Почувши про це, конкістадор Ернан Кортес наказав Гонсало де Сандоваль зруйнувати місто на початку 1521 року.

Археолог Енріке Мартінес Варгас розповів, що розкопки дозволяють припустити, що жителі Текоаке знали, що насувається атака, і кинули кістки іспанців, деякі з яких були вирізані у вигляді трофеїв, і інші докази в неглибокі колодязі.

Городяни також намагалися побудувати примітивні оборонні споруди уздовж головної магістралі міста, але жодна з них не спрацювала, коли де Сандовал і його каральна експедиція приїхали.

"Деяким воїнам вдалося втекти, але жінки і діти залишилися, і вони були головними жертвами. Ми змогли продемонструвати це на 120-метровій ділянці головної дороги, де були виявлені скелети дюжини жінок, які "захищали" кістки 10 дітей в віці від п'яти до шести років", - сказано в заяві інституту.

Фотографії розкопок показують кістки дітей поруч з кістками дорослих жінок, а деякі жіночі черепа або кістки рук звернені в бік дітей.

"Розміщення поховань передбачає, що ці люди бігли, були вбиті і поховані в поспіху. Жінки і діти, які ховалися в кімнатах, були понівечені, про що свідчить виявлення порубаних кісток на підлозі. Храми були спалені, а статуї обезголовлені", - додали фахівці.

Жорстокість демонструвалася по обидва боки в Текоаке, місці одного з найстрашніших поразок при іспанському завоюванні 1519-1521 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мексиці археологи знайшли 119 людських черепів поблизу найбільшого храму ацтеків в центрі Мехіко, де розташовувалося найважливіша культова будівля ацтеків в центрі столиці Теночтітлан.