RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Башта з черепів: в Мексиці археологи виявили страшну будівлю, фото

В Мексиці археологи знайшли 119 людських черепів поблизу найбільшого храму ацтеків в центрі Мехіко, де розташовувалася найважливіша культова будівля ацтеків у центрі столиці Теночтітлан.

Про це у п'ятницю, 11 грудня, повідомили в Мексиканському національному інституті антропології та історії, передає видання tvn24.

За словами дослідників, нещодавно виявлена частина стіни датується періодом між 1486-им і 1502 роками та розташована на глибині у 3,5 метра. Археологи заявили, що знайдена стіна могла бути головною "стіною черепів" у колишній столиці ацтеків Теночтітлан.

На місці колишньої циліндричної споруди, де ацтеки приносили людей в жертву своєму богу війни, вчені знайшли 119 людських черепів. Вони належать чоловікам, жінкам та дітям. Нове відкриття доповнює попередню колекцію з майже п'яти сотень черепів.

Вперше вежу діаметром близько п’яти метрів було виявлено в 2015 році під час реконструкції будівлі в Мехіко. З 2015 року в стіні знайшли 484 людські черепи. Таким чином, після нової знахідки загальна кількість виявлених черепів зросла до 603.

Як повідомляв "Апостроф", в амазонських тропічних лісах Колумбії вчені виявили одну з найбільших у світі колекцій доісторичного наскального мистецтва. Десятки тисяч картин льодовикового періоду, які отримали назву "Сікстинська капела древніх", проливають світло на людей і тварин, які жили 12 тисяч років тому.