RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У NASA показали неймовірні фото полярного сяйва на Землі, зняті з МКС

Астронавти NASA, які входять в екіпаж 64-ої експедиції, зняли на фото полярне сяйво на Землі з Міжнародної космічної станції (МКС).

Про це повідомляє Daily Mail.

Знімки були зроблені на орбіті більше 250 миль над поверхнею. Вони показують природне явище в різних частинах нашої планети, включаючи Північну Атлантику, Румунію і Росію. Також на фотографіях видно вогні великих міст.

Полярні сяйва, також звані "світінням Землі", викликаються взаємодією космічних променів з газами у верхніх шарах атмосфери, які покривають горизонт різнокольоровими електричними вогнями.

"Орбіта станції знаходиться на висоті 51,6° над екватором, звідки відкривається вражаючий вид на північне сяйво Землі між вогнями міста і мерехтливими зірками", - йдеться в повідомленні NASA.

Одне фото було зроблено 18 січня, коли МКС перебувала на орбіті за 264 миль над Північною Атлантикою. На знімку показано темне море внизу з смугою зеленого світла, що йде вгорі вздовж горизонту.

У той же день МКС пролетіла над Румунією, щоб відобразити ще один захоплюючий вид.

"Міжнародна космічна станція перебувала на орбіті за 263 миль над Румунією, коли була зроблена ця фотографія міських вогнів Швеції і Фінляндії з північним сяйвом над горизонтом Землі", - йдеться в підписі до знімка.

Також відзначають, що темна область між двома скандинавськими країнами - це Балтійське море.

13 січня екіпаж поділився знімком під час польоту над Казахстаном і Росією, на якому відображені яскраві вогні міста вночі, а над ним було видно вигнутий промінь зелених сяйв.

Ще одне фото було зроблено 7 січня. На ньому зображений космічний корабель на тлі сяйва.

Як повідомляв "Апостроф", експерти помітили таємниче явище під назвою Стів, воно чимось схоже на полярне сяйво.