RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вчені розробили технологію "воскресіння" мертвих - виглядає дуже реалістично: відео

На відомому генеалогічному сайті MyHeritage з'явився новий онлайн-інструмент, який "оживляє" старі фотографії померлих членів сім'ї - їх обличчя рухаються, моргають і посміхаються, немов на відеозйомці.

Скористатися цим сервісом на сайті Deep Nostalgia можуть зареєстровані користувачі сайту MyHeritage.

Технологія deepfake анімує обличчя об'єкта на фотографії з на диво реалістичними результатами. У цьому можна переконатися на прикладах відомих особистостей (королеви Вікторії, письменника Марка Твена), опублікованих на сайті.


На сайті MyHeritage заявили, що технологія надає історії "нову перспективу", створюючи зображення того, як людина "могла рухатися і виглядала, якби потрапила на відео".

Технологію було розроблено дослідниками ізраїльської фірми D-ID, яка спеціалізується на реконструкції відео.

Щоб змусити фотографії рухатися, використовуються кілька заздалегідь записаних "відеороликів" - відео живих людей, які виконують прості жести і рухи обличчя. Ці відео керують рухом фотографій. Коротка, але якісна відеоанімація може змусити обличчя на знімку посміхатися, моргати і рухатися.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені з Університету Нового Південного Уельсу в Сіднеї (Австралія) створили "біочорнило", яке містить живі кісткові клітки пацієнта в розчині фосфату кальцію - вони є необхідними мінералами для формування кісток.