RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У Польщі знайшли стародавні поселення будівельників, які створили загадкові піраміди: фото

Археологи в Польщі виявили залишки поселень, жителі яких створили загадкові піраміди.

Про це повідомляє Nauka w Polsce.

Будівельники жили в районі Куявия на півночі країни близько 5,5 тисячі років тому. Там археологи виявили поховальні споруди, які є найбільшими в Польщі. Їх називають польськими пірамідами через архітектуру. Висота будівель всього 3 метри, а довжина 150 метрів.

Вчені відзначають, що спорудження використовували для одиночних поховань елітних верств населення того часу. Будували їх місцеві будівельники, жителі поселення. Вони тоді жили в селах площею 1-1,5 га по 10 сімей. Середня площа будинків становила 25-35 квадратних метрів, в кожному з них жило по одній родині.

Поселення розташовувалося навколо гробниць. Дослідники припускають, що жителі поселилися там зі своїми сім'ями виключно для роботи над будівництвом пірамід.

Зараз археологи продовжують працювати над розгадкою таємниці. Вчені до цих пір не знають, де саме в Куявах близько 5,5 тисячі років тому ховали простих людей.

Як повідомляв "Апостроф", спільна єгипетсько-домініканська археологічна місія, включає експертів з Університету Санто-Домінго, виявила в Олександрії (Єгипет) таємничі гробниці з муміями.