RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

​Вчені розкрили таємницю "містичного" сувою - використовували як амулет для вагітних: фото

Дослідники Кембріджського університету дізналися про середньовічний ритуал для вагітних жінок.

Про це повідомляє Daily Mail.

Вчені виявила прямі докази того, що в середньовічній Англії 15 століття вагітні жінки носили сувої як амулет. Туди замотували продукти: мед, молоко, яйця і злаки. Все це використовувалося під час пологів.

У той час вагітність була небезпечною для матері та дитини. Вона могла спричинити смерть в результаті інфекцій. Кожна третя жінка дітородного віку помирла.

"Всі ці інгредієнти були зареєстровані в середньовічних медичних трактатах як використовувані для лікування жінок під час вагітності та пологів", - сказали вчені.

Середньовічний одяг, який носили як пояс цнотливості як талісман, також був прикрашений молитвами і благаннями про благополуччя.

Хоча записи вказують на використання цих поясів та інших ліків, існує дуже мало збережених свідчень з перших рук від самих середньовічних жінок про лікування або про ускладнення під час пологів.

"Варто зазначити, що найбільш ранній пояс був створений в Англії в кінці 15 століття", - зазначив доктор Фіддімент.

У середньовічній Британії деякі жінки навіть не підозрювали про свою вагітність, поки не відчували перше ворушіння своєї дитини всередині приблизно на п'ятому місяці. Жінка могла звернутися до лікаря, щоб дізнатися, чи вагітна вона, але аналізи були далеко не надійними. А в середні віки чоловіки вважали, що мета життя жінки - завагітніти та народити дітей.

Як повідомляв "Апостроф", археологи з міністерства старожитностей Єгипту і Центру єгиптології Захі Хавасса в Олександрійській бібліотеці виявили в стародавньому єгипетському некрополі Саккари біля піраміди похоронний храм із сувоєм "Книги мертвих" та іншими предметами.