RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Астрономи зафіксували уламки китайської ракети, що повільно падають на Землю, фото

Учасник астрономічного проекту Virtual Telescope Project з Італії зробив знімок китайської ракети Long March 5B, яка кружляє навколо Землі по нестабільній орбіті та в суботу, 8 травня, повинна увійти в атмосферу нашої планети.

Про це повідомляє видання Business insider, опублікувавши знімок залишків космічного апарату, що наближаються до Землі.

Раніше передбачалося, що ракета здійснить маневр, який дозволить їй змінити орбіту, але цього не сталося і вона здійснює неконтрольоване падіння. Космічний апарат важить понад 20 тон, тому існує небезпека, що не всі її фрагменти згорять в атмосфері і деякі з них впадуть на планету.

За наближенням останків ракети уважно стежать в оборонних відомствах багатьох країн, зокрема, в міністерстві оборони США.

"Космічне командування США знає і відстежує місце розташування китайської Long March 5B в космосі, але її точну точку входу в атмосферу Землі неможливо визначити доти, поки вона не увійде в атмосферу, що очікується приблизно 8 травня", - йдеться в повідомленні

Експерти припускають, що незгорілі уламки Long March 5B впадуть на території океану, проте немає гарантій, що це не відбудеться над населеними територіями.

У той же час в міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що падіння ракети не заподіє ніякої шкоди жителям Землі.

Як повідомляв "Апостроф", група експертів з космічних агентств США і Європи під час навчань під керівництвом NASA змоделювали гіпотетичний сценарій зіткнення астероїда з Землею і дали невтішний прогноз - Східну Європу може бути зруйновано в результаті падіння астероїда.