RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Східну Європу буде зруйновано: вчені змоделювали зіткнення астероїда з Землею, фото

Група експертів з космічних агентств США і Європи під час навчань під керівництвом NASA змоделювали гіпотетичний сценарій зіткнення астероїда з Землею і дали невтішний прогноз - Східну Європу може бути зруйновано в результаті падіння астероїда.

Про це пише Business Insider.

Фахівці вивчали ймовірне розгортання ситуації в зв'язку з наближенням до нашої планети умовного астероїда, який знаходиться від Землі на відстані в 56 мільйонів кілометрів і наближається з кожним днем. Йому навіть присвоїли ім'я - 2021PDC, розмір варіюється від 114 футів (приблизно 35 метрів) до півмилі (0,8 кілометра).

За сценарієм NASA астероїд був вперше "виявлено" 19 квітня і, за підрахунками вчених, він повинен був зіткнутися з Землею через півроку, приблизно в жовтні цього року.

Фахівці космічних агентств США і Європи під час моделювання ситуації повинні були використовувати всі свої знання, щоб запобігти катастрофі. Учасники симуляції розглядали різні варіанти, як приміром, запуск космічного корабля, який міг би зробити спробу знищити астероїд або збити його траєкторію.

Однак, виявилося, що шести місяців недостатньо для протидії космічному тілу.

"Якби ми зіткнулися з гіпотетичним сценарієм астероїда 2021PDC в реальному житті, ми не змогли б запустити космічний корабель в такий короткий термін з поточними можливостями. А варіант із застосуванням ядерної зброї, щоб підірвати або зруйнувати астероїд, міг і зовсім не спрацювати (якщо астероїд досить великий, не факт, що зброя зможе навіть залишити на ньому вм'ятину)", - заявили вчені.

Таким чином, для порятунку населення Східної Європи залишався б можливим тільки один варіант - дострокова евакуація людей із зони ураження.

В змодельованій альтернативній реальності космічний об'єкт все ж врізається в Землю - в області Східної Європи (недалеко від кордону між Німеччиною, Чехією та Австрією). Причому в результаті вибуху виділиться стільки ж енергії, скільки від великої ядерної бомби.

За словами вчених, в даний час ніякі астероїди не становлять загрози для Землі. Однак, за їх прогнозами, дві третини астероїдів розміром 140 метрів і більше - мають досить великий розмір, щоб завдати серйозну шкоду нашій планеті, - поки залишаються невідкритими. Ось чому в NASA намагаються підготуватися до такої ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", у Лабораторію реактивного руху NASA доставили космічний апарат, який в складі роботизованого корабля відправиться вивчати металевий астероїд Психея.