RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Археологи показали дивовижні статуетки божеств цивілізації Вінча - їм понад 7 тис. років: фото

Під час розкопок в південному регіоні Сербії археологи виявили кілька фігурок з глини, що зображують бога. Вони також знайшли артефакти, які мали жіночі характеристики і виглядали як сучасний опис інопланетян.

Про це пише howandwhys.

Статуетки були зроблені людьми древньої загадкової цивілізації Вінча.

Більшість цих дивних гуманоїдних фігур зображені як божества-охоронці, деякі з них вважаються добрими, а інші - злими. Зооморфні-антропоморфні зображення - загадка для багатьох дослідників, але відповіді на неї немає. На думку теоретиків, це може бути кращим прикладом контакту з позаземними істотами, які прийшли з інших планет.

Дослідники проаналізували місто і припустили, що це місто можна вважати інтелектуальним центром культури. Виявлені археологами артефакти пояснюють, що культура Вінча не відставала від інших передових древніх культур того часу.

Як розповідав "Апостроф", напередодні будівництва в місті Явне в центрі Ізраїлю управління старожитностей країни (IAA) провело розкопки і виявило барвисту мозаїку віком 1600 років, яка, можливо, була частиною особняка візантійської епохи.