RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вчені знайшли останки неандертальців, які допомогли розкрити причину їх вимирання

Іспанські археологи розкрили одну з причин вимирання неандертальців. Результати досліджень показали, що неандертальці були менш мобільні, ніж сучасні люди. На думку вчених цей фактор, серед інших, і привів до зникнення неандертальців.

Про це з посиланням на статтю в Journal of Quaternary Science повідомляє nplus1.ru.

Результати досліджень останків у Васко-Кантабрії, де жили неандертальці та сучасні люди, показали, що обидва види воліли полювати на благородних оленів. При цьому неандертальці частіше страждали від голоду. Вчені відзначили, що це важливе відкриття допоможе з'ясувати глобальну причину їх зникнення, яке відбулося близько 40 тисяч років тому.

Вчені вважають, що до цього призвів цілий ряд причин, однією з яких є розселення предків сучасних людей по євразійського континенту. Два людських види стали конкурувати за ресурси, і в цій боротьбі неандертальці зазнали поразки.

Ще однією причиною вимирання неандертальців називають зміни клімату та природні катаклізми, що призвело до зникнення багатьох видів тварин, які служили їжею стародавнім людям.

Крім того, існує ймовірність, що мала популяція неандертальців загинула через вимушені кровозмішення, поширення канібалізму і нежиттєздатне співвідношення статей.

Раніше ми писали, що в Іспанії серед пісків виявили руїни давньоримських лазень.