RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ілон Маск показав прототип нового Starship: як виглядає SN16

У п'ятницю, 28 травня, засновник SPACEX Ілон Маск, який раніше анонсував відправку на Місяць шаттла Blue Ghost, опублікував фото нового прототипу зорельота SN16. Шанувальники космічного агентства пробують вгадати, коли відбудеться його запуск.

Про це повідомляє Express.

Минуло кілька тижнів після першого успішного польоту і посадки прототипу Starship, відзначає видання. 5 травня SpaceX нарешті досягла своєї мети: прототип Starship успішно здійснив посадку, не вибухнувши, в Бока-Чіка, штат Техас.

Незабаром Ілон Маск заявив, що SN15 може бути перезапущений "найближчим часом". Всупереч очікуванням, SpaceX до цього часу не показала жодних ознак підготовки до повторного тестування SN15. Ймовірно, тепер Маск перейшов до свого наступного прототипу зорельота.

Мільярдер опублікував тизер SN16, знятий в Техасі. Поруч з SN16 була ракета-носій, яка допоможе вивести корабель в космос. Автомобіль в кадрі демонструє величезні розміри прототипу Starship.

Дата запуску SN16, поки залишається загадкою. За даними видання зараз не діють тимчасові обмеження на польоти. Однак SpaceX, як правило, не анонсує дату запуску прототипів заздалегідь.

На дату запуску впливає кілька чинників. Наприклад, погодні умови або потреба в інженерних роботах аж до старту.

На думку видання, черговий прототип повторить траєкторію попереднього польоту SpaceX, щоб підтвердити, що остання посадка не була випадковістю.

Раніше Ілон Маск заявляв, що зореліт SpaceX відправиться на Марс у 2020-х роках задовго до 2030 року. Він зазначав, що дуже складно зробити Mars Base Alpha (перша база землян на Марсі) такою, що сама буде себе забезпечувати.

Раніше ми писали, що вчені відкрили таємницю виникнення Чумацького шляху.