RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Археологи знайшли давньоримське "кладовище злочинців" - жертвам відрубували голови: фото

У Великій Британії археологи виявили останки людей, які були обезголовлені. За словами вчених, знайдені тіла могли належати жертвам римських військових страт.

Про це пише видання CNN.

Поховання, датоване 3-ім століттям, було виявлене в поселенні військової ферми в Сомершемі (Кембриджшир) - група обезголовлених тіл, ймовірно, належала жертвам римських військових страт. Деякі з жертв в момент загибелі стояли на колінах, коли їх вдарили ззаду мечем. Всього було розкопано три кладовища і виявлено 52 поховання, 17 з яких обезголовлені.

За словами археолога Ізабель Лісбоа, 33% знайдених останків людей в римських кладовищах в Англії були страченими людьми. Одну зі страчених жертв - літню жінку - знайшли в положенні обличчям вниз, судячи з усього, її катували безпосередньо перед смертю або скалічили після цього.

Доктор Лісбоа заявила, що така велика кількість страчених людей викликана тим, що за часів зростаючої нестабільності в Римській імперії покарання стали більш суворими.

"Кількість злочинів, караних стратою, подвоїлася в 3 столітті і в 4 рази в 4 столітті. Оскільки Сомершем був частиною римської армії, то суворість покарань і дотримання римського права в поселенні були більш суворими", - сказала вона.

"Відсутність генетичного зв'язку між тілами передбачає, що вони або служили в армії, або були рабами. Щонайменше двоє зі знайдених народилися в Шотландії та Ірландії, а ще один - в Альпах", - додала доктор Лісбоа.

Раніше археологи виявили дивовижні статуетки божеств цивілізації Вінча, яким більше 7 тис. років.