RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

У Тихому океані виявили падальника-"гіганта" - живе на великих глибинах: фото

Неподалік від жолоба Атакама, який пролягає вздовж західного узбережжя Південної Америки, виявили новий вид ракоподібних eurythenes atacamensis.

Про це повідомляє видання Популярна Механіка.

Цей тип бокоплава або амфіпода має відношення до креветок. Його довжина складає більше 8 см - це майже в два рази більше, ніж розмір його найближчого родича. Тому зрозуміло, за що біологи віднесли його до розряду гігантів.

Цей бокоплав мешкає в темних і холодних океанських глибинах. Вчені впевнені - він відіграє важливу роль в екосистемі величезного водного ресурсу.

Глибини жолоба - від 4974 до 8081 метрів - є середовищем існування молодих і дорослих особин падальщиков. Ця відмітка в океані називається Глибина Річарда.

Бокоплав - представник численної екосистеми Атакама і багато що означає в харчовій мережі. Він перехоплює і перерозподіляє органічні елементи, які з верхніх шарів води опускаються на таку серйозну глибину. Крім того, бокоплави, як санітари, знищують мертві морські істоти, падло. На жаль, іноді вони також заковтують частки мікропластіка.

Як повідомляв раніше "Апостроф", вчені відкрили невідомих раніше "шоколадних" жаб.