RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Мільярдер Безос здійснить свій перший політ в космос: названа дата

Американський мільярдер і засновник компанії Amazon Джефф Безос здійснить свій перший політ в космос наступного вівторка, 20 липня, в день 52-ї річниці першої висадки на Місяць екіпажу "Аполлона-11" в 1969 році. Всього в космічному кораблі компанії Blue Origin будуть знаходитися чотири людини.

Про це повідомляє Blue Origin у своєму Twitter-акаунті.

Запуск New Shepard відбудеться о 14:30 за київським часом. Відзначається, що це буде 16-й політ корабля компанії Blue Origin, але перший з людьми на борту.

Політ космічного корабля з Безосом буде транслюватися на офіційному сайті Blue Origin.

У суборбітальному рейсі на New Shepard крім Джеффа Безоса братимуть участь його брат Марк, неназваний переможець аукціону, який заплатив за квиток понад 28 млн доларів, і почесний гість - 82-річна Уоллі Фанк.

Фанк чекала можливості відправитися в космос 60 років. У 1961 році вона стала наймолодшою учасницею програми "Меркурій 13", що навчала жінок літати в перших космічних програмах NASA.

Раніше ми писали, що в неділю, 11 липня, відбувся політ в космос засновника компанії Virgin Galactic Річарда Бренсона. 70-річний мільярдер і його команда Unity 22 вирушили з космодрому America, штат Нью-Мексико, на літаючому апараті VSS Unity SpaceShipTwo компанії Virgin Galactic.