RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Дистанційно чи офлайн: як будуть вчитися в школах з 1 вересня

У зв'язку зі збільшенням щоденної кількості нових випадків коронавірусу, батьки школярів побоюються, що навчання буде проходити дистанційно. Однак поки це малоймовірно.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Поки ж в МОЗ заспокоюють і запевняють, що з 1 вересня всі школи в Україні будуть приймати учнів очно, оскільки всі області перебувають в так званій "зеленій" зоні і жодних причин переводити школярів на дистанційне навчання нема.

Але побоювання батьків не безпідставні. У разі переходу того чи іншого регіону в "жовту", "помаранчеву" або "червону" зону дітей можуть перевести на онлайн навчання. Але і тут є свої нюанси.

Кабмін видав постанову, згідно з якою, при посиленому карантині будуть працювати тільки ті школи, де вакциновано більше 80% вчителів. Офлайн навчатимуться навіть в "червоній" зоні. Ті школи, де прищепили менше 20% педагогів, не зможуть працювати навіть в "жовтій" зоні.

"З першого вересня ми починаємо звичайний навчальний рік, коли діти підуть в школи. Далі ми говоримо, що якщо будуть ускладнення епідемситуації, якщо буде збільшення кількості випадків, і по адаптивному карантину країна перейде в помаранчевий або червоний рівень епідеміологічної небезпеки, будуть працювати тільки ті школи, в яких більше 80% вчителів вакциновані проти COVID-19", - уточнив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За даними міністра освіти Сергія Шкарлета, в середньому по всій Україні поки вакцинувалися до 35% педагогів. Станом на середину липня, найбільше щеплень зробили в Київській області - 90%, менше в Житомирській і Львівській - 50-60%, а у Волинській всього 10%.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Без оцінок і з новою програмою: що зміниться в українських школах з 1 вересня.