RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В Ізраїлі виявили найдавнішу церкву - вона присвячена невідомому мученику: фото

В Ізраїлі знайшли церкву, присвячену невідомому мученику. Археологи стверджують, що споруді близько 1500 років.

Про це повідомляє Livescience.

Науковці припускають, що її побудували в часи, коли Ізраїль перебував під контролем Візантійської імперії. На стінах церкви збереглися написи грецькою мовою. З них стало відомо, що вона була під керівництвом імператора Флавія Тіберія, що правив з 578 по 582 рік.


Згодом частину церкви закрили. Ймовірно там і лежали останки невідомого мученикаФото: Assaf Peretz, courtesy of the Israel Antiquities Authority

Дослідивши споруду, археологи дізналися, що на початку V століття це була невелика каплиця в печері, яку у VI столітті розбудували та прикрасили мозаїкою. На стінах будівлі науковці виявили сліди іконоборства, а на мозаїці – стерті зображення деяких тварин. Ймовірно, це може бути пов’язане з християнськими реформами, які проводили у VI столітті нашої ери.

Читайте також: У Румунії знайшли незвичайне поховання людей з урнами на головах: фото

Археологи вважають, що завдяки виявленим артефактам дізнаються ім'я святогоФото: Assaf Peretz, courtesy of the Israel Antiquities Authority

Церква працювала й в період між 634 та 638, коли на цій території розповсюджувався іслам і була остаточно закинута у Х столітті.

Ім’я мученика, якому її присвятили, невідоме. Науковці припускають, що чоловіка на ім'я Захарія неодноразово згадували в Біблії.

Нагадуємо, що в Італії, дослідники з університету Колорадо в Боулдері, через 10 років розкопок змогли виявити 98 стародавніх інструментів віком близько 400 тисяч років. Одне з них протягом 100 тисяч років не мало аналогів.