RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Це знущання: українці скаржаться на "нове" харчування в школах

Українські батьки скаржаться на неякісне харчування в школах, хоча в цьому навчальному році для українських дітей в школах підготували нове меню. Всього в ньому 160 різних страв, які повинні забезпечити учнів збалансованим і корисним харчуванням.

Коментарі батьки залишали під постом в групі "Батьки SOS".

Розповідають, що харчування неякісне - консерви, немиті овочі, пиріжки, компот, “холодне й недоварене”. Це може призвести до серйозних хвороб у дітей. До того ж, на обід відведено мало часу - по 10-15 хвилин перерви, діти не встигають харчуватися.

Мама з Кременчуга Полтавської області поділилася, що на обід малечі дали лише яблуко, що інші користувачі назвали знущанням над дітьми.

Стосовно цін батьки говорять різне. Хтось - що сніданки безкоштовні, а вже за обіди треба платити 40-50 гривень, а хтось - що спочатку було безкоштовно, але вже в жовтні повернуть платне. Іронізують, що, на жаль, їдять ті, чиї батьки можуть заплатити.

Деякі діти взагалі відмовляються їсти шкільну їжу, а в певних школах їдальню взагалі закрили.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чим будуть харчуватися українські школярі з 1 вересня. За новим меню, має бути більше м'яса і ніякої шкідливої їжі.