RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Німеччині виявили елітний цвинтар епохи Меровінгів: фото унікальних знахідок

У німецькому містечку Кніттлінг, що знаходиться на південному заході країни, виявили цвинтар епохи Меровінгів (V-VIII століття). Там знайшли обезголовленого коня, похованого поряд зі своїм воїном-вершником, а також понад 110 могил з останками місцевої еліти.

Про це повідомляє TheHistoryBlog.

Могили епохи Меровінгів були вперше виявлені в 1920 році при будівництві вузькоколійної залізниці, яке так і не було завершено. У 1980-х роках під час планування будівництва нерухомості виявили ще кілька могил, проте до літа 2021 більше розкопки не проводилися.

Могили були викладені правильними рядами, в основному, в хронологічному порядку, але поховання соціальної еліти знаходилися в круглій канаві поодаль від інших. Деяких людей ховали просто у землю, інших – у дерев'яних трунах. А також були побудовані складніші дерев'яні камери для померлих людей з найвищим статусом.

Незважаючи на пограбування цвинтаря у 50-х роках, археологи знайшли безліч цінних артефактів, таких як: перли, намиста, сережки, нарукавні кільця, дискові брошки, аксесуари для ременів та утилітарні предмети: ножі та гребінці. Чоловіків було поховано з мечами, списами, щитами, наконечниками стріл. Також було виявлено глиняний посуд із залишками їжі, як символ похоронного приношення.

Археологи відзначають високий статус померлих людей на знайденому цвинтарі. Кніттлінг примітний порівняно багатими похованнями другої половини VI ст. Так, одна жінка була похована в майже повному обмундируванні малогомілкової кістки, типовому для того часу. Недалеко виявили обезголовленого коня поряд зі своїм господарем. А також знайшли бронзові чаші, що свідчать про рівень культури людських відносин за столом.

Раніше ми писали, в Ізраїлі на місці аварії двох кораблів знайшли унікальні коштовності.