RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Загине 5 млрд людей: вчені з'ясували, що чекає на мир у разі ядерної війни між США та Росією

Росія шантажує світ ядерною загрозою, у разі ядерної війни між США та Росією настане глобальний голод і загине понад 5 мільярдів людей.

Про це пише Mail Online.

Такий висновок зробили кліматологи Рутгерса виходячи з комп'ютерного моделювання. До голоду призведуть вогняні бурі, які викидатимуть сажу у верхні шари атмосфери та приховуватимуть сонце.

"Дані говорять нам про одне. Ми маємо запобігти ядерній війні", - зазначила провідний автор дослідження, професор Лілі Ся з Університету Рутгерса в Нью-Джерсі.

У разі ядерного зіткнення США та Росії глобальне виробництво калорій зменшиться на 90% протягом п'яти років.

Згідно з моделюванням, понад 75% населення планети голодуватимуть протягом двох років, і загине понад 5 мільярдів людей. В даний час населення світу складає близько 8 мільярдів людей.

Озоновий шар буде зруйновано нагріванням стратосфери, що призведе до посилення ультрафіолетового випромінювання на поверхні, вчені встановлюють, як це вплине на виробництво продовольства.

Раніше інша група вчених із США дійшла висновку, що ядерна війна між США та Росією спровокує "малий льодовиковий період", який триватиме тисячі років.

Як писав "Апостроф", раніше політолог і публіцист Андрій Піонтковський назвав три аргументи, чому, на його думку, Путін не використовує ядерну зброю в Україні.