RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Навчаєш у школі за російською програмою - колаборант: у Раді ухвалили жорстке рішення

Вчителі, які викладатимуть учням предмети на тимчасово окупованих територіях України за програмами російських шкіл, будуть прирівняні до колаборантів. Тобто, їх чекатимуть наслідки, які передбачені українським законодавством.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

За його словами, наразі на тимчасово окупованих територіях України залишилося близько 1 300 шкіл. Й вчителі, які викладатимуть дітям за програмою освітніх закладів країни-окупанта, прирівняються до колаборантів та понесуть наслідки, передбачені Кримінальним кодексом.

Проте, це не стосуватиметься ані батьків, ані дітей, які залишаються на тимчасово окупованих територіях.

"Учителі, які спробують розпочати навчання за російськими програмами, за нашим законодавством прирівнюються до колаборантів і підпадають під дію Кримінального кодексу України з усіма негативними наслідками. Дітей це не стосується. Батьки можуть бути залякані й під примусом можуть відправити дітей до школи", - підкреслив нардеп.

Сергій Бабак повідомив, що деякі вчителі на тимчасово окупованих територіях продовжують навчати дітей української мови, хоч і таємно. Також він наголосив, що після деокупації з дітьми, яких під тиском росіян відправили до шкіл, працюватимуть, щоб духовно повернути їх до України.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зібрати дитину до школи в умовах війни.