RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Єдиний льодовик в Африці може зникнути: вчені назвали дату

Наша планета стрімко втрачає льодовики, сумний процес вже не зупити і брили льоду розтануть у будь-якому випадку. Вчені навіть розповіли, коли саме це має статися.

Про це повідомляє unesco.

Читайте також: Вчені показали, як тане крижана шапка в Антарктиді: вражаючі фото

Останнім часом вчені та уряди багатьох країн об'єдналися задля запобігання глобальному потеплінню. Але, найімовірніше, близько десяти відсотків усіх льодовиків нашої планети так чи інакше зникнуть уже до 2050 року.

Вчені вже поділилися списком локацій (загалом - 50), на яких розтане лід, у тому числі і на найвищій точці Африки – Кіліманджаро.

Льодовик на Кіліманджаро, як і решту 50 локацій, врятувати вже не вийде, а ось інші льодовики ще можна врятувати! Для цього необхідно різко скоротити викиди парникових газів, а глобальне потепління обмежити на рівні 1,5 градуса.

Крім того, наголошується, що на нашій планеті є місця, досить холодні для того, щоб дійсно виростали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше фахівці з питань зміни клімату з Нідерландів розповіли про дослідження, яке показало посилення танення вікових льодів у Гренландії. Внаслідок цього і збільшення обсягів опадів може змінитися Північно-Атлантична течія, що значно погіршить клімат у Європі.