RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Судані виявили залишки стародавнього храму: чим унікальна знахідка

У величезному некрополі стародавньої єгипетської столиці Мемфіс дослідники виявили гігантський папірус, а під час розкопок у стародавньому місті Стара Донгола, заснованому в IV столітті, що знаходиться на території сучасного Судану, вчені з Варшавського університету виявили залишки храму, побудованого майже 2700 років.

Про це повідомляє Live Science.

Вважається, що місто до XIV століття, поки не було завойоване арабами, було столицею держави Мукурра, яка займала територію півночі Судану та півдня Єгипту.

Читайте також: В Єгипті відновили чудові "картини" в стародавньому храмі бога Хнуму: фото

На місці міста польські вчені виявили будівельні кам'яні блоки давньоєгипетського храму з ієрогліфічними написами та фігурним орнаментом. Дослідники вважають, що храм було збудовано 2700 років тому, тобто задовго до заснування міста. Тоді на цій території розташовувалося царство Куш, яке деякий час підкорялося єгиптянам.

Залишки храму Амона-Ра були виявлені на території стародавньої фортеці, яка спочатку була центром міста, де селилися місцеві жителі.

Поки що вчені не з'ясували, чи ці блоки належать храму, який виявили в місті, чи це були частини іншої релігійної споруди, які використовувалися повторно.

Нагадаємо, раніше в Єгипті археологи розкопали незвичайну мумію.