RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У давньоєгипетському храмі археологи виявили вражаючі зображення знаків Зодіаку: фото

Археологам, які займалися реставрацією та перефарбовуванням храму Есни в Єгипті, вдалося виявити чудове зображення небесних тіл разом із усіма 12 знаками Зодіаку.

Про це повідомляє А ncient-Оrigins.

Читайте також: У Єгипті виявили стародавню статую фараона: чим вона унікальна

За даними міністерства туризму та старожитностей Єгипту, рельєфи були виявлені спільною єгипетсько-німецькою командою. Місія Центру реєстрації єгипетських старожитностей та Університету Тюбінгена включає відновлення, перефарбування, запис та документування унікальних особливостей, виявлених у храмі Есна.

У храмі єгипетської реставраторської групи під керівництвом Ахмеда Емама вдалося повністю відновити та перефарбувати частину зображень на стелі споруди, на яких зображено небо. Рельєфні зображення включають повне уявлення Зодіаку поряд з такими планетами, як Юпітер, Сатурн і Марс, а також кілька зірок і сузір'їв, які допомагали древнім єгиптянам у розрахунках часу.

Професор Крістіан Лейтц з Тюбінгенського університету разом з Хішамом Ель-Лейті з Міністерства туризму та старожитностей Єгипту заявили, що зображення Зодіаку дуже рідкісні у давньоєгипетських храмах. Зодіак виник у вавілонській астрономії, і стародавні єгиптяни були знайомі з ним до часів Птолемея.

Вважається, що ідеї, пов'язані з ним, були принесені до Єгипту греками, після чого вони стали дуже популярними. Крім небесних тіл, знайдених у храмі Есна, дослідники також натрапили на барвисті зображення змій, крокодилів та міфічних звірів

Раніше ми писали, що на дні океану дослідники знайшли "заповідник" із невідомими істотами.

  • Вас може зацікавити:

В Ізраїлі під час розкопок у пустелі знайшли скриньку з кладом: фото

У Єгипті відновили чудові "картини" у стародавньому храмі бога Хнуму: фото

У Японії знайшли древню дерев'яну статую заввишки 3,5 метри: фото і відео