RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Люди незабаром стануть довгожителями: вчені зробили прогноз

Можна очікувати, що людина, яка народилася у 2060 році, житиме до 130 років або навіть довше.

Про це у своєму дослідженні пишуть економіст Девід Маккарті з Університету Джорджії та експерт з управління ризиками та страхуванням з Університету Південної Флориди Полін Ван.

Дослідники зазначають, що довголіття людства призупинилося на одній точці й оскільки кількість людей, які доживають до похилого віку, статистично дещо обмежена, вчені застосували спеціальну функцію, щоб краще оцінити вік, у якому кожна людина може досягти передбачуваного "плато смертності".

Читайте: Названо дві пари імен, власники яких доживають до глибокої старості

Так званий "Максимальний вік Гомперца" теоретично повинен натякати на верхню межу тривалості життя людини і якщо МВГ є досить постійним від однієї групи до іншої, можна припустити, що існує й максимальний вік.

Протягом історії МВГ залишався відносно стабільним і покращення санітарії, охорони здоров'я та харчування дозволили більшій кількості людей досягти похилого віку. Водночас суттєвий стрибок відбувається серед людей, які народилися між 1910 та 1950 роками. І на цей час у віці від 70 до 110 років виразно передбачається відстрочка смерті приблизно на 10 років.

Стрибки в медицині та доступ до соціального забезпечення можуть дозволити деяким людям реально додати пару десятиліть до тривалості життя до кінця XXI століття, впевнені дослідники.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки пенсіонерів отримали підвищення мінімальної пенсії у 2023 році.

  • Вас може зацікавити:

Стежать за собою: названо імена жінок - довгожительок

Можуть нічого не потребувати в старості: названі головні довгожителі по гороскопу

На них чекає довга і щаслива "дорога": названо імена жінок-довгожительок