RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Єгипті 12 відрубаних рук: фото та пояснення стародавнього ритуалу

Вчені виявили перші речові докази відрубування рук у Стародавньому Єгипті.

Дослідження опубліковано у журналі Ancient Origins.

Відрубані праві долоні виявили археологи в трьох ямах у дворі палацу гіксосів на північному сході Єгипту. Палац був збудований у 1640–1530 роках. е., коли Нижнім і Середнім Єгиптом правили гіксоси. Це були перші іноземці, які керували Єгиптом.

Читайте також: У Єгипті знайшли стародавню статую фараона: чим вона унікальна

Анатомічні ознаки вказують на те, що руки належать, принаймні, 12 дорослим: 11 чоловікам і, можливо, одній жінці. Після того, як частини передпліччя були акуратно видалені, руки поміщалися в ями з широко розчепіреними пальцями.

Поза і розташування ампутованих рук свідчать про те, що навряд чи відрубування було здійснено в якості покарання. Ймовірно, відрубування було частиною обряду, проведеного у палаці.

випадку з цими 12 відрубаними руками дослідження говорить про те, що вони, ймовірно, були вручені "як призи під час публічного заходу, проведеного в палаці". До цього раніше виявлені ампутовані руки найчастіше були схожі на покарання, коли злочинцям ампутували руки для стримування інших. Якщо говорити про ритуал, вважалося, що руки мають магічні властивості, які допомагали померлим у потойбіччя. Таким чином, руки були як підношення богам.

Хоча практика відрубування рук задокументована у написах на гробницях і храмових рельєфах, починаючи з Нового царства, ця знахідка вчених стала першим речовим доказом відрубування рук у Стародавньому Єгипті.

Раніше ми писали, що на дні океану дослідники знайшли "заповідник" із невідомими істотами.

  • Вас може зацікавити:

В Ізраїлі під час розкопок у пустелі знайшли скриньку зі скарбом: фото

У Єгипті відновили чудові "картини" у стародавньому храмі бога Хнуму: фото

У Японії знайшли давню дерев'яну статую заввишки 3,5 метри: фото та відео