RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Здача НМТ-2023 з закордонним атестатом: випускникам дали важливе пояснення

Реєстрація учасників національного мультипредметного тесту (НМТ) 2023 року триватиме до 3 травня. Зареєструватися на НМТ можна з будь-яким набором документів, у разі вступу до вишу з закордонним атестатом документ потрібно буде визнати в України впродовж року.

Про це розповів заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, реєструватися на НМТ можна за паспортом і навіть ідентифікаційним кодом. Це зроблено для тих осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або у яких, можливо, документи втрачено.

Читайте також: Де можна скласти іспит НМТ-2023 за кордоном: оновлений список

"Якщо випускник закінчив школу, наприклад, у Польщі, у нього є польський документ про освіту, то після вступу до закладу вищої освіти України протягом одного року можна подати на визнання до ДП "Інформаційно-іміджевий центр" свій атестат про повну загальну середню освіту, його визнати - і жодних проблем не буде", - пояснив Вітренко.

Він додав, що за останніми даними, для складання НМТ зареєструвалися 243 тисячі абітурієнтів. 220 тисяч з цієї кількості перебуває в Україні, а майже 23 тисячі – за кордоном.

Як повідомляв "Апостроф", Міносвіти та науки України оприлюднило правила прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів у 2023 році.

  • Вас може зацікавити:

Українці висловилися про своє ставлення до російської мови в школах: результати опитування

В українських школах хочуть запровадити корисне нововведення

Українська мова і математика - обов’язкові: прийнято важливий закон про НМТ-2023 для випускників