RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вчені відтворили обличчя таємничої дівчини з Хрестом Трампінгтона, похованої в ліжку: фото

У Великобританії відкрили християнське поховання 16-річної дівчини-підлітка, яка жила у 7 столітті. Воно виявилося одним із найдавніших місць поховання такого характеру в Британії. Вчені реконструювали обличчя померлої.

Про це розповідає Аncient Оrigins.

Читайте також: Туризм з присмаком крові: таліби організували тур, щоб побачити знищеного ними Будду, фото і відео

Повідомляється, що особливістю поховання є рідкісне поєднання похоронних практик – "поховання на ліжку" разом з "хрестом Трампінгтона", який представляє собою ранньохристиянський артефакт великої історичної цінності.

"Тепер археологи використали чудеса сучасних технологій, щоб реконструювати її обличчя, просто проаналізувавши її череп, і Музей археології та антропологіїу Кембриджі виставить це як частину своєї останньої виставки", - йдеться у матеріалі.

Аналіз показав, що дівчина мігрувала до Англії звідкись поблизу Альп, потенційно південної Німеччини, після семирічного віку. Білок у її раціоні зменшився на невелику та значну кількість після прибуття до Англії, але ця зміна відбулася наприкінці її життя. Це привело археологів до очевидного висновку, що час, коли вона переїхала в Кембридж і померла, був дуже коротким.

Це поховання на ліжку є одним із 18 поховань, коли-небудь виявлених у Великій Британії, а витончений хрест, прикрашений золотом і гранатами, є одним із п’яти таких, знайдених у Британії. Його наявність ідентифікує дівчину як одну з перших навернених християн в Англії та припускає її приналежність до аристократії, або навіть королівської сім’ї.

Раніше ми писали про те, що археологи виявили біблійне місто Содом, за легендою знищене Божим гнівом.

Вас також може зацікавити:

В Ізраїлі у "чорного археолога" вилучили монети останнього єврейського царя: фото артефактів

Яким насправді був Тутанхамон: єгиптолог розкрила правду про фараона

У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені