RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Археологи виявили біблійне місто Содом, за легендою знищене Божим гнівом

Експерти, які раніше реконструювали обличчя передостаннього фараона Вісімнадцятої династії Стародавнього Єгипту Тутанхамона, стверджують, що виявили загублене біблійне місто Содом.

Про це пише Ancient Оrigins.

Читайте також: Яким насправді був Тутанхамон: єгиптолог розкрила правду про фараона

"У низині долини річки Йордан, похованих під шарами бруду та каміння, лежать руїни стародавнього міста, якому майже 4 тисячі років. Це місце, відоме як місто Талль-ель-Хаммам, населення якого становило 50 тисяч осіб. Хоча справжнє походження цього міста залишається загадкою, деякі експерти пропонують переконливу теорію: Талль-ель-Хаммам, може бути давно загубленим біблійним містом Содом. Згідно з біблійною оповіддю, Содом зіткнувся з гнівом Божим через свою безбожність, що призвело до його повної руйнації”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що багато вчених відкидали цю легенду, як простий міф. Але нещодавно з'ясувалося, що географічні дані, зазначені в Біблії, збіглися з місцем розташування Талль-ель-Хаммама біля Мертвого моря. Крім того, залишки, знайдені на цьому місці, підтверджують опис руйнування Содому.

"Розплавлені будівельні матеріали, частково розплавлені фрагменти кераміки та високі концентрації рідкісноземельних елементів натякають на катастрофічну подію, можливо, падіння метеорита. Теорія метеоритного вибуху підтверджується наявністю шару солоного бруду, що покриває Талль-ель-Хаммам. Цей факт узгоджується з розповіддю про дружину Лота, яка, згідно з Біблією, перетворилася на соляний стовп, коли озирнулася на зруйноване місто”, - наголошується у матеріалі.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що в центрі Лондона будівельники натрапили на римську гробницю з унікальною мозаїкою.

Вас також може зацікавити:

Чи був Ісус одружений? Фрагмент "Євангелія від дружини Ісуса" викликав дискусії серед вчених

У Британії знайшли найстаріший дерев'яний артефакт: за 6 тисяч років на ньому збереглося різьблення

Після виверження Везувія стався потужний землетрус: вчені зробили нове відкриття про загибель Помпеїв