RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Китаї знайшли місто Бронзового віку, яке було столицею окремої держави: фото

У китайській провінції Хенань, після відкриття затопленого міста Лева, група археологів відкрила втрачене місто бронзового віку, яке містить щонайменше дев’ять елітних гробниць.

Про це повідомляє Аncient origins.

Читайте також: Було затоплено тисячі років тому: біля узбережжя Ізраїлю знайшли унікальне місто

Вчені вважають, що ця знахідка важлива для китайської культурної спадщини та описують її як "одну з найбільших" пам’яток ранньої династії Шан, які коли-небудь виявляли.

Археологічна пам’ятка Чжайгоу – це стародавнє поселення епохи неоліту, яке було заселене понад 6000 років тому. Серед знайдених артефактів: ронзові посудини для пиття, розписна кераміка, прикраси, інкрустовані бірюзою, і різьблені шматки нефриту. Також дослідники знайшли дев’ять елітних гробниць, одна з яких містить бронзовий шматок колісниці.

Серед 200 найбільш естетично привабливих артефактів, знайдених у дев’яти гробницях - крихітні сережки із золота та нефриту, нефритова пташка складної роботи та лита бронзова зірка, інкрустована шматочками бірюзи. Дослідники також виявили в одній із гробниць полірований панцир черепахи, який, на їхню думку, міг бути інструментом для ворожіння, який використовувався для встановлення зв’язків між світами.

Місцеві фермери викопували цінні стародавні артефакти на навколишніх сільськогосподарських угіддях з 1940-х років.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в Іспанії археологи виявили раніше невідоме місто епохи Стародавнього Риму.

Вас також може зацікавити:

У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені

У Данії знайшли золотий скарб, який "перепише" історію Скандинавії: у чому його таємниця. Відео

У Британії виявили неймовірні поховання Стародавнього Риму: чим унікальна знахідка