RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Норвегії сімейна пара випадково знайшла в саду меч епохи вікінгів: фото

У Норвегії сімейна пара випадково у себе на подвір'ї виявила дивовижну знахідку - меч епохи вікінгів.

Про це інформує Arkeonews.

Читайте також: Меч султана продали за рекордні $17,5 мільйонів: власника артефакту шанували навіть вороги. Фото і відео

Як зазначається, Оддбйорн Холум Хейланд разом з дружиною Анною затіяли будівельні роботи з розширення площі свого будинку. У розкопаній землі помітили щось дивне, що стирчало з землі, воно нагадувало меч.

"Я подивився на це і подумав, що це виглядає як здобич, як лезо меча", - розповів чоловік, зазначивши, що меч лежав у землі під каменем.

Як зазначає видання, у Норвегії є доволі багато мечів вікінгів - близько 3,5 тисячі. Могили зброї не є чимось унікальним, проте виявити мечі та могили вікінгів - все одно вкрай рідкісне явище.

Примітно, що ця могила була багатшою за багато інших, з дуже добре збереженими предметами. Чоловік зрозумів, що камінь може бути надгробком.

Діставши об’єкт, він припинив копати та помістив його у безпечне місце, повідомивши про знахідку в муніципалітет округу.

Місцеві археологи прибули на місце розкопок. Дві частини меча, які були знайдені, свідчать про те, що він був довжиною 70 см, а лезо у найширшому місці становило 5 см.

По рукоятці науковці підтвердили, що меч дійсно - епохи вікінгів. Рукоятки є предметом моди, і стиль, знайденої в Сетесдалі, відноситься до кінця 800-х і початку 900-х років.

"У нас є датування різних стилів рукояток з нульового року, тож ми маємо досить хороший огляд того, як ці рукоятки змінювалися від раннього залізного віку до середньовіччя", - зазначили археологи.

Нагадаємо, перед будівництвом оглядової вежі на вершині піщаного пагорба на Волині, острові в Балтійському морі, місцеві археологи виявили залишки фортеці 10 століття, які можуть допомогти відкрити одну з найбільших таємниць епохи вікінгів.

  • Вас може зацікавити:

Вікінги відкрили Північну Америку задовго до Колумба: археологи виявили нові докази

Знайдено монету легендарної королеви Фастради - дружини Карла Великого: фото

В Ютландії на кукурудзяному полі знайшли скарби вікінгів: фото