RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Яким буде навчання у вишах та коледжах з 1 вересня: Міносвіти зробило заяву

У новому навчальному році українським закладам вищої і фахової передвищої освіти рекомендується максимально перейти до здійснення навчання студентів в "аудиторному форматі", але з урахуванням наявності та місткості укриттів.

Про це, як пише ресурс osvita.ua, йдеться у листі МОН до керівників ВНЗ та коледжів.

Читайте: В Україні реформуватимуть військові кафедри: що має змінитися

У листі зазначається, що міністерство повною мірою усвідомлює виклики, які стоять перед закладами у зв'язку з поновленням навчання в аудиторному форматі, тому першочерговим завданням для освітніх закладів є реалізація безпекової складової освітнього процесу.

Також наголошується, що зазначена рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які знаходяться в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

Протягом липня-серпня МОН пропонує керівництву закладів освіти вжити максимальних зусиль та вичерпних заходів щодо облаштування наявних укриттів для проведення в них занять під час повітряних тривог.

У профільному міністерстві визнають, що вимушений перехід закладів освіти на дистанційний формат, спочатку спричинений епідемією COVID-19, а потім і збройною агресією РФ, в кінцевому результаті призвів до незаперечного зниження якості освіти через відсутність ефективного зворотного зв'язку з викладачами, великим обсягом домашніх завдань, технічними проблемами, недостатнім забезпеченням здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників комп'ютерною технікою, браком спілкування, відсутністю здобуття дієвого практичного досвіду тощо.

Нагадаємо, що в Україні може змінитися механізм відрахування, поновлення та переведення студентів, зокрема їх дозволять відраховувати із вишів за плагіат.

  • Вас може зацікавити:

Реєстрація е-кабінету вступника: покрокова інструкція та якої помилки припускаються абітурієнти

Вступ 2023: таблиці переведення тестових балів за НМТ

Пам'ятатимуть все життя, хто ворог: у мережі показали, як діти в Києві тікали в укриття під час атаки РФ. Відео