RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Ексетерському соборі в Британії знайшли гробницю племінника Вільгельма Завойовника, фото і відео

Група археологів, які проводили розкопки в 900-річному Ексетерському соборі в Британії, виявила похоронний склеп з викладеними каменем гробницями, в одній з яких лежав племінник Вільгельма Завойовника, єпископ Вільям Варелваст.

Про це пише ресурс ancient-origins.

Читайте: "Мрія археолога": у Британії знайшли унікальну золоту прикрасу високопоставленої жінки - фото

Розташований у Девоні Ексетерський собор будувався понад 70 років і був споруджений 1114 року. Побудований у класичному готичному стилі, з фасадом з місцевого червоного пісковика та вражаючим західним фасадом з двома вежами, поруч чудових вітражів та скульптур з тонким різьбленням, високими склепінчастими стелями.

За головним вівтарем норманського періоду група археологів знайшла склеп, засипаний у 14 столітті. В одному із поховань команда виявила останки єпископа Ексетера XIII століття Вільяма Брюера. В іншому вони виявили тіло єпископа XII століття Вільяма Варелваста, племінника Вільгельма Завойовника, який вдерся до Англії 1066 року.

Проект реставрації, який зосереджений на площі Куайр у функціональному центрі будівлі, спрямований на збереження структури шляхом заміни бетонної підлоги 20 століття більш традиційними будівельними матеріалами.

Тепер, коли склеп розкопаний, буде укладено нову систему підігріву підлоги з місцевого девонського каменю. Вважається, що це зменшить збитки, спричинені вологою, а також знизить вуглецевий слід соборів за рахунок зниження енергоспоживання.

Археологи заявили, що їхнє нове відкриття змінює думку, згідно з якою Ексетерський собор було збудовано без внутрішнього склепу. Традиційно історики архітектури припускали, що собор не мав усипальниці насамперед через те, що він був побудований на піщано-болотистій грунті, що робило його непридатним для такого роду будівель.

Археологи також виявили фрагменти середньовічної плитки та інші плитки з вікторіанських тротуарів, спроектовані архітектором XIX століття сером Джорджем Гілбертом Скоттом. Таким чином, новий дизайн підлоги буде заснований на роботі Скотта, адже саме він спочатку спроектував чотири викладені плиткою підлоги в Ексетерському соборі. Співробітники музею кажуть, що дизайн плитки Скотта стає дедалі складнішим у міру наближення до головного вівтаря собору.

Нагадаємо, раніше у Британії виявили рідкісні скульптури Стародавнього Риму.

  • Вас може зацікавити:

Нагадує людину з рогами: фото загадкового малюнка, знайденого археологами у Британії

У Британії знайшли стародавнє намисто та інші цінні артефакти: фото

У Британії виявили неймовірні поховання Стародавнього Риму: чим унікальна знахідка