RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вперше в історії: мати з дочкою полетять у космос

18-річній студентці Абердинського університету у Великій Британії Анастейші Майерс та її матері Кейші Шахафф вдалося виграти місця для польоту у космос. Конкурс провели задля "відправки в космос більше різних людей".

Про це інформує АBC.

Читайте також: На Марсі може бути рідка вода: вчені знайшли нові докази

Як зазначається, жінки стануть першими в історії матір'ю і донькою, які полетять разом у космос. Вони гарантовано отримали два місця на другому космічному комерційному рейсі Virgin Galactic (дослідницька компанія Річарда Бренсона). Ціна одного місця становить понад 680 тис. доларів.

Відомо, що квиток виграла Кейша, а супутнцею обрала без вагань свою дочку, яка навчається на астробіолога в Шотландії. Завдяки виграшу дівчина стане другою наймолодшою космонавткою, якій доведеться полетіти в космос.

"Я хочу бути астробіологом, хоч часом це здається неможливим. Думаю, що є так багато людей, які хочуть побачити космос. Я пишаюся тим, що беру участь у цій місії", - розповіла студентка.

Також жінки стануть першими жительками Карибського басейну, які полетять у космос.

Разом з ними побуває в космосі колишній олімпійський каноїст, друга у світі людина, котра полетить в космос із хворобою Паркінсона, Джон Гудвін.

Космічна місія стартує 10 серпня у Нью-Мексико.

Раніше ми писали, що Місяць має рідке ядро, крім того, дослідники вважають, що всередині зовнішнього ядра є ще внутрішнє тверде, як і у нашої планети.

  • Вас також може зацікавити:

Знищило все живе: вчені виявили, що викликало цунамі на Марсі 3 млрд років тому

Міні-вертоліт NASA здійснив черговий політ на Марс

Марсохід вперше зробив якісні знімки сонячних променів на Марсі