RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Німеччині виявили руїни церкви Х століття: її архітектура унікальна для регіону, фото

У північно-західній Німеччині археологи під час розкопок несподівано виявили цікаву знахідку - залишки колишньої унікальної церкви 10 століття.

Про це повідомляє Arkeonews.net.

Читайте також: Носили правителі та жерці майя: археологи показали фото незвичайної знахідки

Вчені з Регіональної асоціації Вестфалія-Ліппе (LWL) виявили частину церкви біля Ервітте-Ейкело. 30-метрова кам’яна будівля мала план поверху, який раніше не був відомий у Вестфалії.

У 2021 році один з волонтерів звернув увагу експертів LWL на концентрацію уламків вапняку на галявині східніше від Ервітте. Того ж року під час обстеження споруди, несподівано виявили фундаменти кам’яної будівлі. Після подальших розкопок в останні два роки стало очевидно: це - залишки церкви.

Примітно те, що письмові джерела про дану церкву повністю відсутні. Найдавніші повідомлення про поселення навколо Бахауе датуються 11 століттям. Проте згадується тільки хутір "Остхем", а зовсім не церква.

"Ми змогли довести, що церква була відбудована тут після того, як було знесено набагато давнішу садибу... У нас є розкопки поштових будівель навколо церкви та під фундаментами, які вказують на поселення в цьому місці з часів Римської імперії", - розповіла керівниця розкопок Єва Січі з Ольпеського відділення LWL Archaeology.

Щоб точніше класифікувати та датувати будівлю церкви, покладаються не тільки на знахідки, а й на наукові результати. Керамічні знахідки та інші речі показують, що будівля датується приблизно 900 роком нашої ери.

Зовсім незафіксований план поверху цього періоду не є чимось незвичайним у Вестфалії. Нові церкви, як правило, будували поверх своїх попередників. З цієї причини старіші плани поверхів часто значною мірою були знищені або їх можна побачити тільки частинами вже під час розкопок. План поверху в Ейкело набагато складніший і не відповідає звичній схемі залу та хору.

Ця церква складається з великого залу у 8,40 метра, до якого зі сходу примикає прямокутний хор. Незвичайним є додаткове приміщення на схід від хору, так звана верхівка хору.

"Це приміщення могло бути сплановано як каплиця або місце поховання. Такий план поверху поки що є унікальним у Вестфалії, але відомі подібні церковні будівлі, наприклад, з колегіальних церков у Бонн-Віліху та Нідермюнстері в Регенсбурзі", – повідомили археологи.

Раніше ми розповідали, що під Києвом знайшли поховання часів Середньовіччя.

  • Вас також може зацікавити:

У Мексиці археологи розкопали скульптуру Атланта: як виглядає унікальна знахідка

У Перу виявили гробницю віком 3 тисячі років: знайдені артефакти проливають світло на життя стародавніх людей, фото

У підвалі стриптиз-клубу у Польщі знайшли єврейську ритуальну купальню, фото