RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Забутий повелитель оази: як виглядав титанозавр, який жив 75 мільйонів років тому

Палеонтологи змогли описати новий вид Титанозавра, який був названий на честь бога Стародавнього Єгипту.

Про це пише тематичне видання Ifl Science.

Журналісти зазначають, що новий вид Титанозавра дозволяє усунути велику прогалину в наших уявленнях про африканських динозаврів.

Читайте також: У США жінка випадково знайшла кістки динозавра, який був предком Лохнеського чудовиська: відео

Новий вид отримав назву Igai semkhu, що в перекладі означає "Забутий король оази". На думку вчених, вони жили близько 75 мільйонів років тому в частині єгипетської пустелі, яку зараз називають "оазою Харга".

Igai semkhu був досить маленьким, якщо порівнювати його з іншими мешканцями того часу. Його довжина сягала 15 метрів. Останки нового виду Титанозавра змогли виявити 1977 року. Ймовірно, Igai semkhu були останніми, хто вижив із сімейства Титанозаврів.

"На жаль, повністю відновити те, як виглядав Igai semkhu, не представляється можливим, оскільки збереглося дуже мало останків. Тим не менш, цей екземпляр допомагає заповнити величезну прогалину в наших уявленнях про динозаврів Африки. Фактично, це найбільш повна викопна тварина у цьому регіоні. Коли ви говорите про континентальну Африку, останні 30 мільйонів років існування динозаврів практично не існують" , - цитують журналісти автора дослідження доктора Меттью Ламанна.

Відкриття вчених дозволяє припустити, що Північна Африка та Євразія мали близькі споріднені фауни наземних чотирилапих наприкінці крейдяного періоду, що ще більше відрізняє цю фауну від схожих комплексів в інших частинах Африки.

Раніше ми розповідали, що в Бразилії знайшли можливого предка птерозаврів.

Вас може зацікавити:

У Болгарії археологи виявили останки тварин, які жили 83 мільйони років тому: фото

Вчені реанімували хробака, якому 46 тисяч років: фото та відео

У Таїланді відкрили новий вид динозавра зростом всього 60 см: фото