RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Позаземне життя - не фантастика: NASA виявило 85 екзопланет, що схожі на Землю

Вчені відкрили перспективний напрям у пошуках інопланетного життя - вивчаючи супутникові дані NASA, фахівці з університету Уорік виявили ще 85 "екзопланет" за межами Сонячної системи, де може бути життя.

Про це йдеться в матеріалі dailymail.

Зазначається, що розмір нових планет - від 11 000 миль до 350 000 миль у діаметрі, і всі вони є більшими за Землю. Але, як і Земля, вони знаходяться на правильній відстані від своїх зірок, щоб мати температуру, придатну для підтримки життя.

Читайте також: Йдуть рубінові дощі: вчені розповіли про гігантську планету з екзотичною погодою

Зазначимо, що екзопланети – це планети, що знаходяться за межами Сонячної системи. Приставка "екзо" походить із грецької і означає "зовнішня". У березні 2022 NASA зазначило, що було виявлено понад 5000 екзопланет. Станом на січень 2024 року це число становить 5569, і невпинно зростає.

"Дехто з них може бути кам'яними, деякі — газоподібними. Придатні для життя планети виявляються доволі рідко - для життя потрібен дуже специфічний набір умов, і для підтвердження цього будуть потрібні дослідження", - зазначає вчена Фейт Хоторн.

Доктор Хоторн та її колеги використали супутник NASA для дослідження транзитних екзопланет (TESS), запущений у 2018 для моніторингу змін яскравості найближчих зірок. Використовуючи метод транзиту, експерти можуть не лише знаходити планети, але й робити висновки щодо деяких їх особливостей.

Загалом, якщо планета знаходиться на такій же відстані від зірки, як Земля від Сонця (93 млн миль), вчені можуть припустити, що вона не надто гаряча і не надто холодна – і може бути заселеною.

Як писав "Апостроф" раніше, вчені визначились, коли на Марсі могли існувати річки і моря.

· Вас може зацікавити:

На скількох планетах Чумацького Шляху є життя: вчені дали відповідь

"Скеля трьох планет": NASA показало фантастичне фото острова на тлі Юпітера, Венери та Місяця

Земля не єдина у Всесвіті: вчені виявили нові планети, на яких може бути життя