RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вчені розшифрували пошкоджені Везувієм рукописи і розкрили місце поховання Платона

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання.

Про це повідомляє "Ancient Origins"

Читайте також: Біля Везувія знайшли загублену віллу знаменитого римського імператора: фото

Нове світло на стародавні тексти

Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки стародавніх карбонізованих папірусів, пошкоджених виверженням Везувію в 79 році нашої ери. Ці папіруси, які зберігаються в Національній бібліотеці "Вітторіо Емануїл III" у Неаполі, пройшли ретельний аналіз за допомогою поєднання методів обробки зображень і філологічного досвіду.

Зображення частини карбонізованих папірусів

Відкриття про місце поховання Платона та його Академію

Помітною знахідкою з текстів є відкриття місця поховання Платона в саду Академії в Афінах, спеціально присвяченому йому, і поблизу Мусейону, священного місця для муз. Ця деталь виправляє давнє переконання, що точне місце поховання Платона в Академії було невідоме. Стародавній текст говорить точно, де це було.

Крім того, з’явилися нові відомості про життя Платона, включаючи відкриття, що він міг бути проданий у рабство набагато раніше, ніж вважалося раніше, приблизно під час смерті Сократа або під час спартанського завоювання Егіни. Це ставить під сумнів попереднє припущення, що його поневолення відбулося на Сицилії в 387 році до нашої ери.

Технологічні інновації в дослідженні рукописів

Проєкту "Грецькі школи" також спрямований на вдосконалення методології дослідження рукописів. Костанца Міліані з Cnr-Ispc підкреслила використання передових методів діагностики, таких як інфрачервоне, ультрафіолетове, тепловізор і цифрова мікроскопія. Ці неінвазійні методи дозволяють дослідникам досліджувати тексти, які є занадто крихкими для обробки або мають написи на багатошарових чи зворотних сторонах, що робить їх раніше нечитабельними.

Складне програмне та апаратне забезпечення дозволило прочитати документ.

Вплив і майбутні перспективи

Ці захопливі нові знахідки не тільки збагачують наше розуміння стародавнього філософського минулого, але й відкривають нові міждисциплінарні шляхи у вивченні стародавньої історії, літератури та історичного контексту філософських творів.

Раніше "Апостроф" писав про найбільшого в історії динозавра.

  • Вас може зацікавити:

В Німеччині археологи натрапили на могилу "зомбі", якій понад 4,2 тисячі років. Фото

Знайдене в болоті тіло розкрило вбивство 2400-річної давнини: таємниця людини з Толлунда, фото

В Греції розкопали храм богині Артеміди, якому 2,7 тисяч років: знайдені артефакти вразили навіть вчених, фото