RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У давньому грецькому місті знайшли "Храм імператорів": археологи показали фото

У Греції нещодавні розкопки в стародавньому місті Нікополі виявили будівлю Себастіона («храму імператорів») на агорі, площі, яка становила міський центр міста.

Про це пише Arkeonews.

Читайте також: У Німеччині розкопали будівлю бронзового віку, яка може бути залою прийомів легендарного короля Гінца, фото

Кількість і різноманітність виявлених під час робіт архітектурних елементів і скульптур свідчить про те, що зовнішні фасади будівлі мали особливо вражаюче архітектурне оздоблення. Для оздоблення зовнішніх фасадів використовувався багатий мармур, деякі ділянки вкриті різнокольоровими мармуровими плитами.

Серед інших знахідок археологи виявили ділянку кахельної підлоги, яка, ймовірно, була частиною площі Агори, а також мармурову дошку на честь римських імператорів із цілим текстом. Це текст на честь імператорів, присвячений з ініціативи місцевого чиновника, після особистого фінансування якогось невизначеного акту благодійності.

Нікополь був заснований на честь перемоги римлян у битві при Акціумі (31 р. до н. е.). Спостерігав за битвою зі свого табору на пагорбі над долиною, де він пізніше побудує свій монумент перемоги, Октавіан, який став імператором Риму через кілька років, у 27 році до нашої ери, і отримав почесне ім’я Август.

Раніше ми писали, що в Іспанії виявили старовинні прикраси з України на десятки мільйонів євро.

  • Вас може зацікавити:

У Португалії знайшли мечеть на місці давньоримського святилища – чим унікальна знахідка

В Іраку розкопали скульптуру ассірійського крилатого божества Ламасу: фото унікальної знахідки