RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна - Косово: Шевченко вказали на небезпечну деталь

Головному тренеру збірної України Андрію Шевченку слід з обережністю і усією відповідальністю поставитися до підготовки команди до матчу 3-го туру відбірного турніру ЧС-2018 проти Косово 9 травня в польському Кракові.

Про це в інтерв'ю виданню "Спорт-Экспресс в Украине" заявив колишній футболіст полтавської "Ворскли" албанець Арменд Даллку.

"Якби я був на місці Андрія Шевченка, то напередодні цього матчу спокійно не спав би. На гравців збірної Косово нічого не тисне психологічно, так що можна очікувати будь-який результат. Тим більше, багато футболістів вже мають досвід виступів на європейській арені - як в Лізі чемпіонів, так і Лізі Європи. Вся країна, як і косовська преса, закликають національну команду нічого не боятися, а просто грати в футбол. і ще раз довести, що вона здатна грати на високому рівні, - сказав Даллку.

Нагадаємо, що після двох матчів в активі новачків світового футболу одне очко - за нічию 1:1 в поєдинку 1-го туру проти Фінляндії. Однак уже в наступній зустрічі - з Хорватією - косовари посипалися і поступилися 0:6. Тоді як українці звели внічию два поєдинки відбору - з Ісландією 1:1 і Туреччиною 2:2.

Нагадаємо, що з групи на чемпіонат світу пряму путівку отримає лише одна команда - та, що виграє турнір в секстеті. Кращі 8 з команд, що зайняли в групах другі місця (у відбірковому турнірі їх 9), розбиваються на пари, в яких відіграють стикові матчі. Чотири переможці також візьмуть участь у фінальній частині чемпіонату.

Як повідомляв "Апостроф", Андрій Шевченко зробив несподівану заяву після нічиєї з Туреччиною: за його словами, в матчах групи I ще будуть сюрпризи, а для нього крім результату збірної України важливі ще й її гра і виконання футболістів.