RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Міжнародний олімпійський комітет анонсував нові санкції проти РФ

Глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах 30 грудня анонсував нові санкції відносно Росії в контексті публікації доповіді щодо вживання допінгу російськими спортсменами.

Про це пише українська редакція DW.

Також Бах повідомив про ті заходи, які приймуть за результатами доповіді канадського юриста Річарда Макларена про застосування допінгу російськими спортсменами. Глава МОК відзначив, що ця доповідь є шокуючою.

Бах сказав, що відповідь МОК підготують дві спеціально створені комісії, які нададуть право всім сторонам висловити свою позицію, після чого організація прийме відповідні заходи і введе санкції.

Томас Бах пообіцяв, що робота Макларена продовжиться і буде розширена, оскільки раніше у нього не було повноважень на перевірку всіх допінг-проб спортсменів РФ.

Глава МОК додав, що тепер повторно перевірять всі 254 допінг-проби російських спортсменів, взяті на Олімпійських іграх у Сочі 2014 року, а також всі проби російських атлетів, які брали участь в Олімпіаді 2012 року в Лондоні.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно відсторонили від змагань ще чотирьох спортсменів РФ у зв'язку з порушеннями антидопінгових правил під час Олімпіади в Сочі.