RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна завоювала ще три "золота" Універсіади і обійшла Росію в медальному заліку

Українська збірна завоювала ще три "золота" Універсіади-2017, яка в ці дні проходить в Тайбеї.

Спортивний гімнаст Олег Верняєв завоював золоту медаль, ставши найкращим в багатоборстві. Олімпійський чемпіон Ріо-2016 завершив виступ з результатом 88,300 бала, випередивши двох японських гімнастів. "Срібло" завоював Сього Нономура (86.050), а "бронзу" - Ватар Танігава (85,700).

Відзначимо, що Верняєв став триразовим чемпіоном Універсіади. Раніше він виграв дві золоті медалі в 2015 році в Кванджу.

Друге "золото" дня Україні принесла тхеквондістка Ірина Ромолданова. У фіналі українка виграла у представниці Кіпру Кіріякі Коуттокі, яка є лідером світового рейтингу. Відзначимо, що Ромолданова здобула вольову перемогу - українка програвала з рахунком 0:3, але виграла 5:3.

Ще одну золоту медаль завоював фехтувальник Дмитро Чучукало. У напруженій фінальній сутичці українець виграв у японця Мацуями Кіосуке - 15:14.

Крім того, плавець Михайло Романчук виграв "срібло" на дистанції 1500 метрів, фехтувальник Ростислав Герцик став бронзовим призером, а стрибуни у воду Вікторія Кесар і Станіслав Оліферчік взяли срібні нагороди в змаганнях дуетів на триметровому трампліні.

Таким чином, Україна на Універсіаді завоювала вже дванадцять медалей: п'ять золотих, три срібні та чотири бронзові. У медальному заліку українська збірна обійшла Росію і вийшла на п'яте місце.

Раніше "Апостроф" опублікував відео перемоги українського плавця Андрія Говорова на Універсіаді.